E-mail Facebook | Home | Behandelingen | Massage | Produkten | Info & links | Tarieven | Contact |


Info & tips.


01. Vergoeding zorgverzekeraars.
02. Eeltvorming.
03. Kloven.
04. Zweetvoeten.
05. Wintertenen.
06. Schimmelinfecties.
07. Handige links.


01. Vergoeding zorgverzekeraars.
Op ZorgWijzer.nl is een overzichtspagina gepubliceerd met vergoedingen voor pedicure vanuit de aanvullende zorgverzekering, bijvoorbeeld bij reuma of diabetes: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

De vergoedingenpagina zal ieder jaar worden bijgewerkt, zodat de vergoedingen, premies en voorwaarden altijd actueel blijven voor bezoekers.

02. Eeltvorming.
Eelt is een natuurlijke reactie van de huid wanneer deze langdurig en/of regelmatig bloot wordt gesteld aan (druk)belasting. Eeltvorming komt het meeste voor op onze handen en de voeten.

Eelt heeft de functie ons te beschermen tegen pijn als gevolg van drukpunten op de huid. Drukpunten ontstaan meestal door dagelijks terugkerende activiteiten en is veelal niet te voorkomen. Drukpunten kunnen echter ook onnodig ontstaan doordat bijvoorbeeld verkeerd en/of te krap schoeisel wordt gedragen.

Wanneer de huid te dik wordt is er sprake van pathologische (overtollige) eeltvorming met als gevolg pijnlijke voeten. Neem in dergelijke gevallen contact op met de pedicure, deze kan u op een op een betrekkelijk eenvoudig, en pijnloze manier verlossen van het overtollige eelt, zodat u weer met een aangenaam gevoel in uw schoenen kunt staan.

03. Kloven.
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:
• 1 x per week vijlen op droge huid, 1 richting op!
• iedere avond uw voeten insmeren met crème.

Als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

04. Zweetvoeten.
Heb je snel last van zweetvoeten? Was je voeten elke dag en droog ze goed af. Strooi er vervolgens wat talkpoeder over. Talkpoeder neemt vocht op en vermindert de kans op vieze geurtjes.

05. Wintertenen.
Wintertenen ontstaan bij grote verschillen in temperatuur. Veel beweging en wisselbaden (warm en koud) zijn goed voor de bloedsomloop en ook ouderwetse wollen sokken houden je voeten droog en warm.

06. Schimmelinfecties.
Voorkom schimmelinfecties door je schoenen eens in de vriezer te zetten of in de winter als het vriest buiten te zetten. Bacteriën kunnen hier niet tegen en zullen verdwijnen.

07. Handige links.
acuive.nl
hba.nl
kwaliteitsregisterpedicures.nl
podotherapiezwolle.nl
provoet.nl
tjeenkies.nl
zorgwijzer.nl
wandelwol.nl